Nyheter

Nyheter

 

 

Nyheter från Energikontoret

Energimässa på Energicentrum

Energimässa på Energicentrum

Passa på att se om ditt hus inför värmesäsongen! Den 2 oktober kl 15-19 är det dags för höstens energimässa på Energicentrum i Jönköping.

Ny trafikplan för länssjukhuset Ryhov

Ryhov

Hela RESAN kommer att bidra med kunskaper kring hållbart resande i arbetet med ny trafikplan för länssjukhuset Ryhov.

Fossilfria upphandlingar - seminarium

seminarium fossilfri upphandling

Att ställa miljö- och klimatkrav i upphandlingar upplevs av många som både krångligt och dyrt. Men hur svårt är det egentligen, och måste det verkligen bli dyrare? Vårt upphandlingsseminarium ger svar på frågorna.

Energikontor Norra Småland på Klimatdag i city

Hela RESAN, Klimatdagen

Lördag den 23 september 2017 är det Klimatdag i city; ett event då en rad aktörer finns på plats i Jönköping city för att berätta om klimatsmarta lösningar.

Energieffektivisera tryckluftssystemet

Välkommen till ett kostnadsfritt seminarium om hur ditt företag kan spara pengar på att energieffektivisera tryckluftssystemet. Seminariet hålls den 26 september och ger dig den kunskap du behöver för att på kort tid reducera energiförluster i ditt system och öka företagets lönsamhet.

Energilyftet hösten 2017

Energilyftet hösten 2017

Vi kommer köra två tillfällen med Energimyndighetens inspirationsseminarium Energilyftet i höst. Boka in i din kalender redan nu!

Debattartikel: Åtta regioner kraftsamlar för biogasen

Biogasanläggningen i Sävsjö

"Våra åtta regioner har satsat på ökad produktion och användning av biogas. Denna prioritering har gett oss konkreta och positiva resultat. /.../ Låt oss därför agera regionalt och nationellt och tillsammans prioritera den svenska biogasen och det hållbara samhällsbygget." Det skriver företrädare för åtta regioner i en debattartikel publicerad i Dagens samhälle 2017-06-30.

Hela RESAN bjuder in till kick-off

Kick-off

18 oktober är det dags för Energikontor Norra Smålands årliga konferens Plusenergiforum på Spira i Jönköping. I samband med konferensen bjuder vi in till kick-off för Hela RESAN.

Anmälan öppen till Plusenergiforum 2017

Föredrag under Plusenergiforum

18 oktober arrangerar energikontoret den andra upplagan av Plusenergiforum, vår konferens för hållbara resor och transporter, energieffektiva företag och hållbart byggande och renovering.

Boka in Plusenergiforum

Logo PEF17

Den 18 oktober arrangerar Energikontor Norra Småland andra upplagan av Plusenergiforum.

Jönköping blir inte utan biogasproduktion

Här blir det biogas. Bild på toalett med dekal.

Efter beslutet från Rådhus AB att förorda en nedläggning av biogasproduktionen i Jönköping har en oro spridit sig kring bland annat vad som ska hända med det insamlade matavfallet. En stor folklig opinion har också väckts för att kommunen skall behålla biogasproduktionen och därmed fortsätta ta ansvar i klimatarbetet.

Nya kollegor på energikontoret

I mars i år startade Energikontor Norra Smålands projekt Hela RESAN. I måndags hade vi glädjen att hälsa två av tre nya kollegor välkomna; Erhan Tershani, kommunikatör och Lydia Olofsgård, biträdande projektledare. Den tredje personen, Hanna Olovsson, projektledare, börjar i juni.