Nyheter

Nyheter

 

 

Nyheter från Energikontoret

Pressmeddelande: Överenskommelse i länet möjliggör fördubblad efterfrågan på biogas

Buss som drivs med biogas.

Möjligheterna att använda biogas som drivmedel inom framtidens transportsektor i Jönköpings län är stora – det visar den utredning som Region Jönköpings län genomfört tillsammans med länets kommuner.

Så söker du EU-projekt

Bootcamp 2020

Välkommen till Bootcamp H2020 2.0, träning i att söka EU-projekt. Här får du information om Horisont 2020 utifrån energi, transport och hälsa, aktuella utlysningar samt hur Agenda 2030 blir viktig i sammanhanget. Du får även senaste nytt om Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF). Du kan också välja att delta i två olika kurser för att spetsa till din kompetens inom EU-finansieringens värld.

Ansvarsfulla företag kör hållbart

Annons med budskap Ansvarsfulla företag kör hållbart - välj biogas

Det finns stora möjligheter att välja transporter som inte bara gynnar klimatarbetet. Genom att välja biogas bidrar du till mycket mer än så - bland annat bättre luft och ett starkare lokalt näringsliv. Dessutom bygger företag ett starkare varumärke när hållbarhetsarbetet blir allt viktigare för att vinna nya kunder.

Hela RESAN intensifierar arbetet

Car Bike Port utanför Spira i samband med Plusenergiforum 2018-10-18.

November är här och julen närmar sig vilket på sätt och vis också markerar ett avstamp för Hela RESAN. Med en avklarad kick-off, ny projektledare vid rodret och en del initiala administrativa uppgifter bakom oss kan vi fokusera på det projektet verkligen handlar om – att möjliggöra hållbara tjänsteresor och arbetspendling i Jönköpings län! Men vad innebär då det egentligen? Jo, naturligtvis att kartlägga, sprida och ta fram koncept för hållbart resande såväl som att stötta upp redan befintliga åtgärder.

Vi söker utvecklingsorienterad Projektekonom med helhetssyn

Andreas pekar och säger: Bli vår kollega

Region Jönköpings län befinner sig i en spännande och omvälvande utvecklingsfas där ett väl utvecklat ekonomistöd är en viktig förutsättning för att kunna stödja verksamheten att nå sina mål. Område ekonomi söker nu en projektekonom med ett stort intresse för att utveckla och förbättra ekonomiprocesser. Du har ekonomisk utbildning på högskolenivå och yrkeserfarenhet inom området, samt erfarenhet från redovisning av EU-projekt.

Seminarium om lågenergibyggande

Energilyftet

Kostnadsfritt seminarium i Gislaved. Den 15 November kl 9-12.

Vi söker Projektledare, Energieffektivisering

På Energikontor Norra Småland arbetar vi med energieffektiva företag, hållbart byggande och renovering samt hållbart resande och transporter. Vi är idag ett team på elva medarbetare som tillsammans har det stimulerande uppdraget att utveckla Jönköpings län inom dessa områden.

Presentationer från Plusenergiforum 2017

Mikael Karlsson, 2050 AB och forskare på KTH, berättar om varför alla åtgärder är samhällsekonomiskt försvarbara och att passivitet i klimatfrågan är dyrare.

Plusenergiforum 2017 hölls den 18 oktober. Presentationerna kommer att laddas upp vartefter vi får ok från föredragshållarna. Redan nu ligger några av dem uppe för nedladdning.

Plusenergiforum slår upp dörrarna

Logo PEF 17

Idag onsdag den 18 oktober är det dags för den andra upplagan av Plusenergiforum på Kulturhuset Spira i Jönköping. Det blir en heldag om förnybar energi, hållbarhet och energieffektivisering. Nästan 30 föredragshållare och 120 deltagare tar del av nyheter, forskning och goda exempel som hjälper länet att nå sina miljö- och klimatmål.

Medlemsmöte för energieffektiva företag

Medlemsmöte EEF

18 okt kommer Energieffektiviseringsföretagen ha medlemsträff i samband med Plusenergiforum på Spira.

Ny trafikplan för länssjukhuset Ryhov

Ryhov

Hela RESAN kommer att bidra med kunskaper kring hållbart resande i arbetet med ny trafikplan för länssjukhuset Ryhov.

Fossilfria upphandlingar - seminarium

seminarium fossilfri upphandling

Att ställa miljö- och klimatkrav i upphandlingar upplevs av många som både krångligt och dyrt. Men hur svårt är det egentligen, och måste det verkligen bli dyrare? Vårt upphandlingsseminarium ger svar på frågorna.

Energikontor Norra Småland på Klimatdag i city

Hela RESAN, Klimatdagen

Lördag den 23 september 2017 är det Klimatdag i city; ett event då en rad aktörer finns på plats i Jönköping city för att berätta om klimatsmarta lösningar.