Nyheter

Nyheter

 

 

Nyheter från Energikontoret

Vi söker utvecklingsorienterad Projektekonom med helhetssyn

Andreas pekar och säger: Bli vår kollega

Region Jönköpings län befinner sig i en spännande och omvälvande utvecklingsfas där ett väl utvecklat ekonomistöd är en viktig förutsättning för att kunna stödja verksamheten att nå sina mål. Område ekonomi söker nu en projektekonom med ett stort intresse för att utveckla och förbättra ekonomiprocesser. Du har ekonomisk utbildning på högskolenivå och yrkeserfarenhet inom området, samt erfarenhet från redovisning av EU-projekt.

Seminarium om lågenergibyggande

Energilyftet

Kostnadsfritt seminarium i Gislaved. Den 15 November kl 9-12.

Vi söker Projektledare, Energieffektivisering

På Energikontor Norra Småland arbetar vi med energieffektiva företag, hållbart byggande och renovering samt hållbart resande och transporter. Vi är idag ett team på elva medarbetare som tillsammans har det stimulerande uppdraget att utveckla Jönköpings län inom dessa områden.

Presentationer från Plusenergiforum 2017

Mikael Karlsson, 2050 AB och forskare på KTH, berättar om varför alla åtgärder är samhällsekonomiskt försvarbara och att passivitet i klimatfrågan är dyrare.

Plusenergiforum 2017 hölls den 18 oktober. Presentationerna kommer att laddas upp vartefter vi får ok från föredragshållarna. Redan nu ligger några av dem uppe för nedladdning.

Plusenergiforum slår upp dörrarna

Logo PEF 17

Idag onsdag den 18 oktober är det dags för den andra upplagan av Plusenergiforum på Kulturhuset Spira i Jönköping. Det blir en heldag om förnybar energi, hållbarhet och energieffektivisering. Nästan 30 föredragshållare och 120 deltagare tar del av nyheter, forskning och goda exempel som hjälper länet att nå sina miljö- och klimatmål.

Medlemsmöte för energieffektiva företag

Medlemsmöte EEF

18 okt kommer Energieffektiviseringsföretagen ha medlemsträff i samband med Plusenergiforum på Spira.

Ny trafikplan för länssjukhuset Ryhov

Ryhov

Hela RESAN kommer att bidra med kunskaper kring hållbart resande i arbetet med ny trafikplan för länssjukhuset Ryhov.

Fossilfria upphandlingar - seminarium

seminarium fossilfri upphandling

Att ställa miljö- och klimatkrav i upphandlingar upplevs av många som både krångligt och dyrt. Men hur svårt är det egentligen, och måste det verkligen bli dyrare? Vårt upphandlingsseminarium ger svar på frågorna.

Energikontor Norra Småland på Klimatdag i city

Hela RESAN, Klimatdagen

Lördag den 23 september 2017 är det Klimatdag i city; ett event då en rad aktörer finns på plats i Jönköping city för att berätta om klimatsmarta lösningar.

Energilyftet hösten 2017

Energilyftet hösten 2017

Vi kommer köra två tillfällen med Energimyndighetens inspirationsseminarium Energilyftet i höst. Boka in i din kalender redan nu!

Debattartikel: Åtta regioner kraftsamlar för biogasen

Biogasanläggningen i Sävsjö

"Våra åtta regioner har satsat på ökad produktion och användning av biogas. Denna prioritering har gett oss konkreta och positiva resultat. /.../ Låt oss därför agera regionalt och nationellt och tillsammans prioritera den svenska biogasen och det hållbara samhällsbygget." Det skriver företrädare för åtta regioner i en debattartikel publicerad i Dagens samhälle 2017-06-30.

Hela RESAN bjuder in till kick-off

Kick-off

18 oktober är det dags för Energikontor Norra Smålands årliga konferens Plusenergiforum på Spira i Jönköping. I samband med konferensen bjuder vi in till kick-off för Hela RESAN.

Anmälan öppen till Plusenergiforum 2017

Föredrag under Plusenergiforum

18 oktober arrangerar energikontoret den andra upplagan av Plusenergiforum, vår konferens för hållbara resor och transporter, energieffektiva företag och hållbart byggande och renovering.