Prova-på våra inriktningar

Om du funderar på att plugga på Tenhults naturbruksgymnasium erbjuder vi dig olika möjligheter att besöka den inriktning som du är intresserad av och prova-på. Nedan hittar du mer information om våra olika inriktningar och vilka prova-på aktiviteter de erbjuder.

Lantbruk

Prao eller prova-på-dag

Inom lantbruk har du som går i årskurs 8 eller 9 möjlighet att prao eller bara komma och prova-på under en dag. Vi kan ta emot max två praoelever samtidigt.
För mer information kontakta:
Carina Fischerström
Tel. 070-429 05 08
carina.fischerstrom@rjl.se

Sommarläger

I början av sommarlovet erbjuder vi dig som precis gått ut årskurs 7 eller 8 ett tvådagars lantbruksläger.
Mer information om: Lantbrukslägret på Tenhults naturbruksgymnasium.

Trädgård

Prova-på-dag 

Är du nyfiken på trädgård? Inom trädgård är du välkommen att boka in en prova-på-dag och vara med våra trädgårdselever och trädgårdslärare och se vad de gör under en dag.
För mer information kontakta:
Trädgårdslärare
Susann Levin
Tel. 010-242 68 34 
susann.mildner.levin@rjl.se.

Djurvård

Djurvårdare för en dag 

Under skolloven erbjuder vi högstadieelever att vara med oss på djurvården under en dag. Om du funderar på att plugga djurvård på Tenhults naturbruksgymnasium är detta ett utmärkt tillfälle att träffa våra instruktörer och bekanta dig med djuren som finns här.
Mer information om:
Djurvårdare för en dag.

Djurvårdens Minizoo

På helger och lov är allmänheten välkommen att gå runt på egen hand och titta på djuren i Djurvårdens Minizoo. Personal eller elever finns alltid i närheten.
Mer information om besökstider med mera: Djurvårdens Minizoo.

Häst

Gratis ridlektion

Under hösten och vintern erbjuder hästinriktningen några ridlektionstillfällen. Aktiviteten vänder sig enbart till dig som går i nian och som verkligen funderar på att läsa häst på Tenhults naturbruksgymnasium. Vid dessa tillfällen får du en gratis ridlektion där du får möjlighet att provrida skolans välutbildade hästar i både hoppning och dressyr samt se vår fina hästanläggning.

Inplanerade ridlektioner 
Just nu har vi följande två datum inplanerade men där kommer troligtvis bli ytterligare något tillfälle, så håll gärna koll på denna sida.

  • Torsdag 7 december klockan 12.30–15.00
  • Måndag 11 december klockan 12.30–15.00

Anmälan 
Skicka din intresseanmälan till Anne Eriksson via mejl i första hand: anne.eriksson@rjl.se. I undantagsfall går det även bra att skicka anmälan via sms på mobilnummer 070-776 72 03.