Vi är redan ombord

Dzenata Draganovic
Dzenata Draganovic Foto: Johan Werner Avby

Vad är det som gör att man trivs med att arbeta på Värnamo sjukhus? Här berättar tre av medarbetarna.

"Vi har nära till ledning och varandra" 

Dzenata Draganovic, vårdenhetschef på geriatriska rehabiliteringskliniken

Jag är vårdenhetschef för geriatriska vårdavdelningen, där vi jobbar med akutvård och rehabilitering. Vårdavdelningen har 51 medarbetare, alla med hög och bred kompetens.

Hos oss har vi ett öppet klimat, vi jobbar hälsofrämjande både i organisationen, med ledarskapet och medarbetarskapet. Vår vision är "helhetsvård för patienten, arbetsglädje för oss".

Jag trivs med att vara chef vid Värnamo sjukhus. Vi har nära till ledning och varandra. Här får jag bra stöd av kringresurser inom till exempel personal och ekonomi och de underlättar mitt ledarskap.

Jag gillar att planera och organisera. Värnamo sjukhus är en mångkulturell arbetsplats och här tar man väl vara på mångfalden i arbetet. Jag flyttade till Värnamo för jobbets skull och här trivs jag.

 

"Jag trivs kanonbra i Värnamo och tycker om att gå till arbetet varje dag"

Malcolm Anderson, ST-läkare på ortopedkliniken på Värnamo sjukhus

Malcolm Anderson, ST-läkare på ortopedkliniken

Vi flyttade hit eftersom min fru har anknytning till bygden. Bemötandet på Värnamo sjukhus var det bästa av de sjukhus jag valde mellan. Mitt första intryck är att folk trivs på jobbet här i Värnamo.

Jag trivs kanonbra i Värnamo och tycker om att gå till arbetet varje dag. Vi har flyttat ut på landet, utanför Värnamo, men jag har fortfarande bara en kvart till arbetet!

På jobbet är det trevlig och glad stämning, detta ihop med att vi har ett bra boende med närhet till förskola och skola gör att det helt enkelt är lätt att leva här.

 

"Det är en välkomnande miljö på sjukhuset och jag har blivit väldigt väl bemött"

Anne-Marie Harbrecht

Ann-Marie Harbrecht, ortoptist på ögonmottagningen

Jag arbetar som ortoptist på ögonmottagningen på Värnamo sjukhus. Mitt arbete innebär att jag undersöker, diagnostiserar och behandlar skelningar, ensidiga synnedsättningar och ordinerar glasögon. Mina patienter är främst barn men jag behandlar även vuxna.

Mötet med patienterna är det bästa, alla dessa fantastiska barnfamiljer och aktiva seniorer som gör arbetet så intressant.

Det är en välkomnande miljö på sjukhuset och jag har blivit väldigt väl bemött. Det fungerar bra att pendla till Värnamo, jag ser tiden i bilen som egen tid. Värnamo är en trevlig stad med bra restauranger och mysiga affärer.