Centralköket

kock visar upp nybakt bröd
Hembakat doftar förföriskt. Foto: Johan W Avby

Här lagas det mat till patienterna på Länssjukhuset Ryhov, Restaurang Matilda, Restaurang Matrosen, Tenhults Naturbruksgymnasium samt konferensanläggningarna Qulturum och Herrgården.

Vi jobbar årets alla dagar. På vardagar är det störst aktivitet och bara till lunch kan vi laga över 2000 portioner. Vi lagar flera olika rätter med olika konsistens. Dessutom skickar vi torrvaror/specerier till 230 olika kunder, både avdelningar, mottagningar och serviceställen.

Vår grundmeny består av tre huvudrätter, men vi kan laga upp till 25 rätter om dagen

  • vi bakar ofta vårt eget bröd
  • när vi gör köttfärssås går det åt 120 kg köttfärs
  • vi lagar det mesta från grunden, alltså mycket matlagning med känsla för god mat
  • vi försöker köpa ekologiskt så långt det går, 30% är målet 2016
  • Vi har en konferensmeny, från vilken en som privatperson kan beställa för avhämtning eller med servering i Restaurang Matilda.

Eva-Lena Eliasson är ansvarig för centralköket och till sin hjälp har hon kockar, köksbiträden och transportörer. På vardagar är det 16 personer som jobbar i köket, på helgen endast 10 personer.

Oavsett vad du söker för tjänst hos oss har vi kravet att du ska någon grundutbildning inom restaurang och storkök. Du ska dessutom ha ett brinnande intresse för mat och som Eva-Lena säger ”ha ett hjärta i maten”.

Om du är intresserad av att jobba hos kan du skicka e-post till restaurangchef Anica Dahlander, anica.dahlander@rjl.se.